25.7.2015

Ilmarilla on pienet nännit (Tukholman reissu)

Moikka!
Tulin jo eilen iltapäivästä takaisin kotiin, mutta olin niin käsittämättömän poikki etten todellakaan jaksanut ruveta kokoamaan ajatuksiani postauksen kirjoittamiseen.
Joten tässä sitä nyt ollaan, jälleen myöhässä ja harrastuksiaan laiminlyöden. Annettakoon se minulle anteeksi, koska olen taas kuluttanut paljon rahaa korjatakseni tämän virheen ja kasvattanut reissuni aikana peräti kolmea eri keräilykategoriaa.

Mutta ennen kuin paneudutaan siihen niin pistän muutamia super huonolaatuisia räpsyjä Tukholman Gallerian br-lelukaupasta. Oli muuten tosi paljon isompi kuin mihin olen tottunut! Ainoat kokemukseni br:stä on Lappeenrannan Galleria, Lahden Trio sekä sen hetken kun Imatran cittarin yhteydessä oli sellanen pieni lasinen br-koppi :D 



Koostaan huolimatta kaupan tarjonta (ainakin nukkejen osalta) oli tosi surullinen. Monster High hyllyn vieressä oli varattua tilaa sekä EAH nukeille että Bratzeille, mutta muutamaa Bratzillaz vaatepakettia lukuunottamatta hylly oli täysin tyhjä. Ja vaikka MH puoli olikin pullollaan oli tarjonta surkea. Jumalaton määrä vanhoja nukkeja, eikä edes mitään alennuksia. Ei siis ihme että jäi MH ja EAH nuket ostamatta.

Sylvanian Families tarjonta oli todella hyvä. 

Tilaa oli paljon ja hinnat käsittääkseni hieman alempana kuin meillä Suomessa. 
Ikävä kyllä lehmävauvoja en valikoimasta löytänyt, joten SF hahmojakaan en halunnut tältä reissulta kotiuttaa.

Kävin myös muutamassa lelu/lahjatavara kaupassa Vanhassa kaupungissa, mutta putiikit olivat niin pieniä etten päässyt myyjien katseilta piiloon ottamaan kuvia. Yhdessä lelukaupassa oli  Pullipeille juuri täydellisen kokoisia teeastiastoja, mutta olivat kokonaan käsityönä tehtyjä ja käsin koristeltuja/maalattuja eli siis toisin sanoen aivan älyttömän kalliita. Jäi ostamatta :/
Eräässä toisessa lahjatavara kaupassa taas myytiin paljon erilaisia Disney Traditions tuotteita, joita en ollut koskaan aiemmin nähnyt. Jälkiviisaana harmittaa etten ottanut kaunista Belle figuuria tai herttaista Rouva Pannu ja Kippo -kuusen korsitetta, mutta minkäs teet. Ehkä sitten ensikerralla!

Laivallakaan nukkevalikoima ei ollut kummoinen. Pari Field Trip Toraleita, Haunted River, Vandala ja Clawdeeneja, Creepateria Howleeneja ja yksi Cleo. Hieman halvempia oli kuin Suomessa. Cittarin Field Trip nuket taisivat olla sen 24,95€? kun laivalla taasen 19,90€.

No jos en ostanut MH nukkeja tai EAH nukkeja, enkä Pullipeille teesettiä, enkä Disney kamaa enkä Sylvanian Families tuotteita niin mitä sitten??
Kasvatin sakemanni kokoelmaani, Novi Stars kokoelmaani sekä Disney klassikko kokoelmaani! (Ja hankin myös äitini magneettilehmä kokoelmaan uuden tulokkaan). Pehmoseeffereitä yritän parhaani mukaan bongata aina mihin menenkin ja tämä yksilö oli vähällä jäädä huomaamatta. Olin käynyt laivan lelukapassa monta kertaa, mutta jostain syystä saku ei vaan osunut silmään, sitten viimeisenä päivänä kävelin kaupan ohi kun olin jo poistumassa laivasta niin eikös se kököttänyt koko pehmolelu kasan päällimmäisenä. Ihan kamalalla kiireellä ihmisiä tursuavalla promenadella sitten rupean kaivelemaan kassin pojalta rahapussia ja suorastaan syöksyn kassalle ennen kuin kauppa suljetaan ja laiva tyhjenee!
Mimi Merizen löysin br-leluista ja vielä alennuksesta, joten en voinut vastustaa kiusausta. Nyt olenkin sitten hankkinut kaikki Novi Stars nuket jotka miellyttävät silmää, joten näitä ei enää tarvitse hankkia. Mahdollisia tulevia NS nukkeja en hanki, sillä Doe A. Deer oli täydellinen esimerkki avaruustyttöjen laskevasta laadusta.
Big Hero 6 on myös laivalta hankittu. Ilokseni huomasin että siellä hinta oli huomattavasti huokeampi kuin Suomen kauppojen päätä huimaava yli 17€! Tiesin että elokuva olisi pakko saada kokoelmiin enkä millään olisi jaksanut odottaa että hinta tippuisi edes siihen 9,95€ - niinkuin yleensä Disney leffat tuppaa tekemään - joten tämän leffan löytäminen laivalta sopi meikäläiselle paremmin kuin hyvin. Jos et ole muuten vielä katsonut Big Hero 6 -leffaa niin mars katsomaan! (On muuten paljon parempi kuin kaikkien huomion totaalisesti varastanut Frozen, vink vink).

En kokenut mitään tarvetta räpsiä kuvia maisemista tai nähtävyyksistä reissussa ollessani, mutta hyttini seinään oli joku valopää raapustanut mustekynällä viestin, jonka tahdoin ikuistaa ja jakaa myös teille arvoisat lukijat:

15 kommenttia:

  1. Suloinen sakemanni! ♥ Ja onnea, kun olet saanut kaikki haluamasi Novi Starsit.

    Ihmettelinkin tätä upeaa otsikkoa ja hyvä, kun jaoit tärkeän tiedon tännekkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilmanmuuta se piti jakaa teillekin, ois saattanu muuten jäädä vaivaamaan :D

      Poista
  2. Ow, näytti olevan kiva reissu! Itsekkin tuota otsikkoa ihmettelin.. :' D
    Hyviä ostoksiakin sait! Tuo Big hero 6 on kyllä hirmu hyvä leffa!! ; __ ;♥♥

    ~Siniapila~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskastuttavan pitkiä bussimatkoja lukuunottamatta oli kyllä todella kiva reissu :)
      Joo, tuo Big Hero taitaa olla miun tänhetkinen suosikki, nyt kun sain sen ittelleni ni oon kattonu sitä uudestaan ja uudestaan! En osaa vieläkään päättää onko se parempi englanniks vai suomeks :O

      Poista
  3. Hello from Spain: great photos. Fabulous toys. keep in touch

    VastaaPoista
  4. Ei ole oikestaan ihme, ettei Ruotsin Br-leluista löytynyt sen kummemmin Monster high nukkeja. Sama varasto Ruotsilla ja Suomella (joitain yksittäisiä tuotteita saattaa tosin löytyä vain jommasta kummasta maasta). Ällös huoli, sillä elo-syyskuussa pitäisi tulla sen verran paljon uutuuksia, että allekirjoittanutta jo etukäteen itkettää, mistä moiseen saa rahat revittyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillä on varmaan vaan tosi paljon isommat varastot noita nukkeja (tai paljon vähemmän MHsta kiinnostuneita asiakkaita) kun hyllyssä pyörii vieläkin kasapäin joitain Art Class tai Black Carpet nukkeja joita en oo Suomessa nähny enää pitkään aikaan.
      En mitenkään jaksais oottaa uutuuksia enää! :D

      Poista
  5. Mukavalta reissultahan tuo vaikutti ja kaunis Novityttönenkin kotiutui. ♥ Omaa silmää miellyttää tuo Novi niin että voisin jopa hankkia joskus..Mahtava SF-valikoima kyllä..:0


    -Pussiahma-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimi Merize on kyllä todella ihastuttava tapaus, vaikka ajattelinkin pitkän aikaa että ehkä jätän ostamatta kun se Novi Stars into laski niin pahasti. Mut jospa Mimi vaikka elvyttäis sen innon :)

      Poista
  6. Mahtava otsikko! :D hehe
    Harmi, että naapurimaassa ollaan yhtä tylsiä MH ja EAH suhteen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ei auta kun kiukutella ja vartoa parempaa huomista :(

      Poista
  7. Olipas otsikko uteliaisuutta herättävä xD Minä että mikäs nukke Ilmari jolle on kustomoitu nännit tms... :D
    Näyttäs että siellä isossa BR:ssä olis ollu noita ihan tuttuja Monstereita vaan :O Aika ihme että noi samat on pikkukaupungin kaupoissakin. Tosin niitä on aina joku 1-2 kpl täällä. Liekö Monsterit epäsuosittuja lasten keskuudessa ja aikuiskeräilijöitä liian vähän Pohjoismaissa jotta kauppa kannattaisi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein jaksa (tahdo) uskoa että nukkejen hidas liikkuvuus/uutuuksien puute johtuisi lasten tai keräilijöiden kiinnostuksen puutteesta vaan ennemminkin maahantuojan surkeasta toiminnasta. Olen nimittäin useampaan otteeseen todistanut kuinka nopeasti tietyt nuket katoavat kauppojen hyllyiltä. Ongelma piilee ehkä siinä että asiakkaiden ajatusten lukeminen on hankalaa ja sitten tilataan liikaa niitä nukkeja jotka eivät kulje ja liian vähän niitä joita kaikki kuluttajat suosivat ja sen takia vanhat tylsät nuket roikkuu miljoona vuotta pitkin hyllyjä :/

      Poista
    2. niin no varmaan isommissa kaupungeissa on niin. enpäs ajatellutkaan! voihan maahantuojat... :/ täällä kotikaupungissani sanoi joku myyjä joskus että ei ole käynyt kaupaksi niin ei tilata tms.

      Poista