27.6.2015

Leluekspertit hoi!

Apua!
Täällä tarvittaisiin kipeästi apua 90-luvun lopun tai 2000-luvun alun pikkuisten eläinhahmojen tunnistamisessa. Näitä myytiin ainakin Tiimarissa (sieltä muistan kaikki omat ostaneeni) ja paketissa tuli kasa samannäköisiä eläimiä sekä jonkinlainen leikkivempele (juna, karuselli, keinu jne.) mihin pienet eläimet pystyi asettelemaan.
Koira- ja kissarotuja oli monia erilaisia ja niiden lisäksi valikoimaan kuului myös ainakin hevosia ja pupuja.
Löysin nämä Kultaisetnoutajat ja harmaat kissat kun rumusin vintillä, mutten kuollaksenikaan muista millä nimellä näitä kutsutaan!

 Kyselin lapsuudenystäviltä ja heilläkin oli omat tallessa. Tykästyin näihin nyt löytöretkeni jälkeen uudelleen ja tarjouduin ostamaan ystävän pikkulelut itselleni. Sieltä irtosi kolme uudenlaista eläinperhettä:

Valkeat kissat

Puudelit

sekä jonkinsortin lammaskoirat

Lammaskoirien mukana tuli nyt jo kadonnut juna, Kultaistennoutajien mukana keinu, muista ei sitten muistikuvia olekkaan. Eläimet ovat itsessään niin pieniä että niistä ei löydy minkäänlaisia leimoja tai muitakaan merkintöjä, kaikki tiedot ovat varmasti isketty kadonneisiin leikkisetteihin. Siinä hyvinkin pitkälle kaikki mitä näistä tiedän. Tunnistaako kukaan näitä omasta lapsuudestaan? Osaisiko joku sanoa mistä on kyse tai kuka näitä on valmistanut?

P.S: Tässä vielä vertailukuva että kaikki varmasti hoksaa kuinka pienistä palleroista on kyse:

11 kommenttia:

 1. Mullakin on vielä näitä jäljellä, mutta en muista myöskään yhtään mitä nämä ovat :S mulla on esim. just niitä hevosia, koiria, kissoja etc.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettet muista :/
   Oiskohan niistä siun hevosista (ja miksei tietysti muistakin) mahdollista saada kuvia vaikka tonne siun blogin puolelle? Miulla ei oo nimittäin mitään hajua miltä ne hevoset näyttää, oon vaan kuullut että niitäkin on.

   Poista
  2. Voin laittaa kuvia, jos vielä löydän ne, ovat vanhempieni autotallissa. Katson niitä tänään :)

   Poista
 2. Lotta Littles nimeä nää miun mielestä tottelee :) itsellänikin on näitä todella iso kasa jossain laatikon pohjalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, KIITOS!!!!! Lotta Littles!!
   Kiitos!! Tää on kaihertanu miun mieltä niin pitkään!! Vielä kerran: KIITOS! <3

   Poista
 3. Minullakin oli/on noita, varmaankin 2000-luvun alussa ovat tulleet, koska olen itse syntynyt 01, ja leikin näillä pienenä :3

  -Pussiahma-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joissain kuvissa näin ainakin 2002 leiman, en sitten tiedä kuinka kauan näitten valmistus on jatkunut... mutta on nää ehdottomasti kaikki 2000-luvun leluja :)

   Poista
 4. Minullakin oli noita! Nykyään kyllä hävinneet. Minulla oli ihmisiäkin ja sellainen mustekalalaite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä ihmishahmojakin tais olla kahta erilaista mallia? Oli niitä ihan vauvoja ja sit jotain vähän isompia (taaperoita?)

   Poista
 5. Hei mullakin oli noita pienenä! Mutta olen sen verran nuori, että omani oli jo kaikki ostettu kirpparilta, taitavat vieläkin olla tuolla kaapin pohjalla ja kuten Henna jo sanoikin, Lotta Littlessejähän ne! :3 Ja minullakin on tuo valkoinen kissaperhe ja jotain muitakin eläimiä ja semmoinen iso vaaleanpunainen bussi jonka sisältä aukeaa kaupunki, se oli muuten ihana!

  VastaaPoista
 6. Oi, onpa suloisia! Itse en näitä omista.

  Olen pitkään kurkkinut blogiasi, ja se kattaa mukavasti kaikenlaista erilaista tietoa. Olet taitava kuvaaja ja kustomoija.

  http://laurelinennuket.blogspot.fi/?m=1
  Blogissani on kuvakisa meneillään.

  VastaaPoista